ناسا می گوید ذوب صفحه یخی گرینلند (The Greenland Ice Sheet) در جولای 2021 شتاب بیشتری گرفته است و پیش بینی می شود این ذوب یخها به دلیل افزایش بارش باران و گرم شدن زمین بیشتر شود.
هماهنگکننده ارشد سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه گفت: کشورهای خشک، نیمه خشک و کم آب مانند ایران، الگوی زندگی و مدل توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود را با در نظرگرفتن روند تغییرات محیطی واقلیمی و پیشبینی پیامدهای آن تدوین کنند.
گرد و غبار مهمان نه چندان ناخوانده کشور است چون عملکرد نادرست در نحوه مصرف آب و مدیریت منابع آبی آن را به کشور دعوت کرده، حال اگر فکری برای آن نکنیم دودش به چشم خودمان میرود و بنا به گفته برخی مسوولان، عامدانه تمدن هزاران هزار ساله ایران را نابود میکنیم.
زیست آنلاین: عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور نظام حقوقی دریای خزر را از لحاظ نحوه بهرهبرداری، چگونگی حفاظت، تنظیم روابط بین کشورهای خزری و نحوه همکاری ها دارای اهمیت فراوان دانست و گفت: مشخص نشدن این موضوع (نظام) اجرای مشترک کنوانسیون تهران را دچار مشکل کرده است.
هرچند احتراق گاز طبیعی پاک تر از زغال سنگ است اما عملیات تولید گاز طبیعی باعث نشت گاز متان از این تاسیسات می شود که با این که بخش بسیار کوچکی از مجموع گازهای گلخانه ای محسوب می شود، اما بسیار بیشتر از دی اکسید کربن بر اتمسفر تاثیرات مخرب دارد.
خشکسالی های شدید در سراسر دنیا باعث خشکی رودخانه ها و منابع آب حیاتی برای تولید برق با کربن صفر آبی در بسیاری از کشورها شده است به طوری که در برخی مناطق دولت ها مجبور شده اند برای تولید برق سوخت فسیلی را جایگزین برق آبی کنند.
دریای خزر بزرگترین دریاچه دنیا است که در شمال ایران قرار دارد و کشورهای «ایران»، «روسیه»، «جمهوری آذربایجان»، «جمهوری ترکمنستان» و «جمهوری قزاقستان» این دریاچه را در برگرفتهاند اما کافی است چند قدم در ساحل این دریاچه قدم بزنید تا با زبالهها و ماهیهایی مرده مواجه شوید.
به گفته دانشمندان برخی از تبعات تغییرات آب و هوایی مانند افزایش سطح آب دریاها «غیرقابل بازگشت» است. از سوی دیگر افزایش پدیدههای آب و هوایی نامتعارف «بی سابقه» توصیف شده است.
ازن یک لایه محافظتی است که از رسیدن اشعه مضر خورشید به زمین جلوگیری میکند، در واقع ضامن سلامتی و بقای حیات انسان و بسیاری از جانوران در زمین است که چند سالی است به علت عوامل مختلف از جمله تغییر اقلیم دچار آسیب شده است.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: کنوانسیون منطقهای تهران تنها معاهده زیستمحیطی و تنها بستر همکاری برای حفاظت و نجات اکوسیستم منحصر به فرد مورد توافق پنج کشور حاشیه دریای خزر است که از ارزش و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در گزارش تازهای که امروز (دوشنبه) منتشر کرده به این نتیجه رسیده است که خط قرمز مهار میانگین افزایش دمای جهان به ۱.۵ درجه سانتیگراد که در توافقنامه پاریس آمده، احتمالا در حدود سال ۲۰۳۰ میلادی نقض خواهد شد.
به اعتقاد رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و استاد زمین شناسی دانشگاه شیراز، تعارض راهحلهای پیشنهادی برای کاهش گسیل گازهای گلخانهای با منافع ملی کشورها، دلیل ناموفق بودن تمام تلاشها در این زمینه است؛ به گونهای که بر اساس پیش بینیهای بین المللی تا سال ۲۱۰۰ دمای میانگین زمین تا ۳.۷ درجه سانتی گراد افزایش می یابد؛ واقعیتی که هم اکنون با ذوب ...
آنجلا دوان سیانان تا همین اواخر درباره تغییرات آب و هوایی به عنوان یک تهدید در آینده صحبت میشد و این باور وجود داشت که تاثیر تغییرات یادشده در مناطق دوردست نظیر قطب شمال مشاهده خواهد شد. از سوی دیگر بالا آمدن سطح آب دریاها و خشکسالی شدید مشکلی برای کشورهای در حال توسعه محسوب میشد اما طی هفتههای اخیر کشورهای توسعهیافته شاهد اثرات تغییرات اقلیمی ...
پژوهش های اخیر دانشگاه کویینزلند نشان می دهد گرازهای وحشی بلای بزرگی برای اکوسیستم ها به حساب می آیند و سالانه معادل 1.1 میلیون دستگاه خودرو در گرمایش زمین مؤثرند.
آتش سوزی، سیلاب، امواج گرما و خشکسالی. آب و هوایی مرگبار که در هفتههای اخیر دانشمندان و اقلیم شناسان را در بهت و حیرت فرو برده است. اینها همه نشان هایی است از اینکه رخ دادهای شدید آب و هوایی بسیار زودتر و شدیدتر از آنچه که مدل های اقلیمی پیش بینی کرده بودند در حال رخ دادن است.